חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

גלידת קוקוס שוקולד וצ’אנק בוטנים

כמות: 1 ק"ג

החומרים:

החומרים לבסיס הגלידה:

800 גרם קרם קוקוס

100 גרם סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

החומרים לצ’אנק בוטנים:

40 גרם בוטנים קלויים

120 גרם חמאת בוטנים (מתכון לעיל)

15 גרם סירופ מייפל

ובנוסף:

120 גרם שבבי שוקולד מריר

אופן הכנת בסיס הגלידה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הגלידה, למעט השוקולד, ומחממים 11 דקות/ 110 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  2. שולפים את מקל הווניל, מעבירים את בלילה לקופסא אטומה ושומרים במקפיא 24 שעות.

אופן הכנת צ’אנק הבוטנים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בוטנים קלויים וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6.
  2. מוסיפים את יתר חומרי צ’אנק הבוטנים ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4.
  3. מעבירים את המחית לקופסא אטומה ושומרים במקפיא.

אופן הכנת גלידת קוקוס שוקולד עם צ’אנק בוטנים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שוקולד וממיסים 1 דקה/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  2. דוחפים בעזרת המרית את שאריות השוקולד מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממיסים עוד 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  3. מעבירים את השוקולד לקערה ושומרים בצד.
  4. מוציאים את בסיס הגלידה מהמקפיא, חותכים את הגוש הקפוא לקוביות בגודל 2 ס”מ, מכניסים את הקוביות לקערת התרמומיקס וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  5. מערבבים 40 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.5, תוך כדי פעולת התרמומיקס מזלפים פנימה את השוקולד המומס ומפוררים פנימה חצית מכמות צ’אנק הבוטנים.
  6. מעבירים את גלידה לקעריות הגשה, מפזרים מעל עוד מצ’אנק הבוטנים ומגישים מיד.

מתכונים נוספים