מרכיבים
300 מ”ל חלב
100 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
300 מ”ל שמנת 15%
150 גרם שוקולד צ’יפס
150 גרם שקדים מולבנים
אופן הכנה:
- מוזגים לסיר חלב ומחממים מעל להבה בינונית עד לסף רתיחה.
- מעבירים סוכר וחלמונים לקערה וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- יוצקים בזרם איטי תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה את החלב החם אל תערובת החלמונים.
- מעבירים את הבלילה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד לקבלת קרם סמיך וחלק. נזהרים שלא להגיע לרתיחה על מנת הבלילה לא תיקרש.
- מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים בצד לצינון מוחלט.
- מפזרים שקדים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 150 מעלות למשך 10-15 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים את השקדים.
- מוסיפים את השקדים הקצוצים והשוקולד צ’יפס לתוך לבלילה. חשוב שבשלב היא תהיה קרה.
- מעבירים את הבלילה למכונת Nemox ומפעילים עד לקבלת גלידה.