החומרים:
8 עלי בזיליקום
80 גרם גבינת פטה
6 כפות חלב
6 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
750 גרם מים
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבזיליקום והגבינה לקערת התרמומיקס וקוצצים3 שניות/ מהירות 7.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, מוסיפים לקערה את החלב, הביצים, המלח והפלפל וטורפים 20 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את קוביות העגבניה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 3.
- מרפדים את מגש הורומה העליון בנייר אפייה, מברישים את נייר האפייה במעט שמן זית ויוצקים מעל את בלילת הביצים. שוטפים היטב את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה.
- יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומרתיחים 9 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים למשך 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- הופכים את החביתה, נעזרים במכסה הורומה להשלמת הפעולה, וממשיכים לאדות במשך 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מעבירים את החביתה לצלחת הגשה, זורים מעל עירית קצוצה ומגישים חם.
FEINTIP
נסו לגוון ולהוסיף עשבי תיבול, גבינות וירקות שונים על מנת להעשיר את החביתה. באותו האופן ניתן להכין חביתה מחלבונים בלבד.