החומרים:
250 גרם גרגירי חומוס יבשים מושרים במים ל-24 שעות במקרר (500 גרם חומוס לאחר השרייה)
½ 1 ליטר + ½ ליטר מים (מומלץ להשתמש במים מסוננים דלים במינרלים)
¼ כפית אבקת אפייה
170 מ"ל (3/4 כוס) מי בישול החומוס
200 גרם טחינה גולמית
½ 1 כפיות מלח
1 כפית מיץ לימון טרי
¼ כפית כמון (לבחירה)
¼ כפית פלפל קיין (לבחירה)
אופן ההכנה:
- מסננים את גרגירי החומוס המושרים ושוטפים אותם היטב תחת מים זורמים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי החומוס, ½ 1 ליטר מים ואבקת אפייה ומבשלים 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מסירים את מכסה התרמומיקס ומכפים את הקצף שנוצר בזמן הבישול.
- סוגרים את המכסה, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ללא מכסה הורומה השקוף וממשיכים לבשל 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מסירים שוב את מכסה התרמומיקס ומכפים את הקצף שנוצר בזמן הבישול.
- מוסיפים ½ ליטר מים, סוגרים את המכסה, מניחים את כלי הורומה במקומו ללא מכסה הורומה השקוף ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מסננים את גרגירי החומוס ושומרים 170-300 מ”ל ממי הבישול.
- שומרים בצד 100 גרם גרגירי חומוס מבושלים לעיטור המנה.
- מחזירים לקערת התרמומיקס את שאר גרגירי החומוס המסוננים יחד עם 170 גרם ממי הבישול וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- מעבירים את החומוס הטחון לכלי שטוח ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות על מנת להצניח את טמפרטורת החומוס במהירות.
- מחזירים את החומוס הטחון לקערת התרמומיקס, מוסיפים טחינה, מלח, מיץ לימון ותבלינים וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10. תוך כדי העבודה נעזרים במרית התרמומיקס על מנת לדחוף את החומוס לכיוון הלהבים. אם החומוס סמיך לטעמכם מוסיפים מעט ממי הבישול וטוחנים שוב עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מחלקים את החומוס לצלחות הגשה, מפזרים מעל את גרגירי החומוס המבושלים, מזלפים מעל שמן זית ומגישים מיד. החומוס במיטבו כשהוא טרי, אך ניתן לשמור במקרר כשלושה ימים.
FEINTIP
- השריית גרגירי החומוס במקרר מאפשרת חיי מדף ארוכים יותר לממרח החומוס המוכן.
- קירור החומוס במקפיא לפני הטחינה השנייה יפיק ממרח חומוס חלק ובהיר.
- גרגירי חומוס מיצרי הם הטובים ביותר להכנת חומוס.להכנת מסבחה:
מוסיפים לממרח החומוס את גרגירי החומוס השלמים המבושלים ועוד 50 גרם טחינה גולמית וטוחנים מצב טורבו/ 0.5 שניה / סיבוב אחד של כפתור ההפעלה לקבלת ממרח גס משובץ בגרגירים.