החומרים לריבת פטל:
300 גרם פטל קפוא, מופשר
150 גרם (½1 כוסות) סוכר
מיץ מרבע לימון
קורט מחית וניל
חומרים לבצק פריך מתוק :
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (½ כוס) סוכר
2 גרם (½ כפית) מלח
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 ביצה
אופן ההכנה:
מכינים את ריבת הפטל:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- שומרים את הריבה בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.
מכינים את הבצק הפריך:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק אחיד. מעבדים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, שוקלים ממנו 150 גרם, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא. את יתרת הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
אופים את חיתוכיות הריבה:
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לריבוע בגודל של 30 X 40 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מניחים את הבצק המרודד עם נייר האפייה על תבנית אפייה ומקררים במקפיא למשך 10 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מכניסים לתנור ואופים 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים כשתי דקות. מורחים על הבצק האפוי שכבה אחידה בעובי חצי ס”מ מריבת הפטל. מוציאים את 150 גרם הבצק מהפריזר ומגררים אותו בשכבה אחידה בעזרת פומפייה מעל לריבה.
- מחזירים את תבנית האפייה לתנור ואופים כ- 15 דקות עד שפירורי הבצק מקבלים גוון זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כחצי שעה. חותכים את המאפה לריבועים של 4 ס”מ ושומרים אותם בכלי אטום עד להגשה.
FEINTIP
הכנתם ריבת תות משגעת או ריבת תאנים מצוינת? נסו להכין את החיתוכיות גם עם הריבות הביתיות שלכם.