אופן ההכנה בבישול צנצנות:
- מחממים אמבט סו-ויד לחום של 60 מעלות.
- בוחרים את התחמיץ המועדף, מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ עד להמסה ושומרים בצד.
- רוחצים היטב את הירקות או הפירות שרוצים להחמיץ.
- מכניסים את הירקות או הפירות לצנצנות מעוקרות יחד עם תבלינים או עשבי תבלין לטעמכם, הם צריכים לזוז בחופשיות בתוך הצנצנות על מנת שיתבשלו באחידות.
- ממלאים את הצנצנות עד לגובה של 1 ס"מ מתחת לשפת הצנצנת בנוזל התחמיץ, סוגרים ומעבירים לאמבט שחומם מראש לטמפרטורה של 60 מעלות לבישול של שעתיים בחצי לצנצנות של 250 מ"ל, או חמש שעות לצנצנות של 750 מ"ל
- מוצאים את הצנצנות מהאמבט, מצננים לטמפרטורת חדר, מקררים במקרר ומגישים. השקיות הסגורות ישמרו עד חודשיים במקרר.
אופן ההכנה בשקיות וואקום במכונת וואקום תא לחץ:
- בוחרים את התחמיץ המועדף, מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ עד להמסה ושומרים בצד.
- רוחצים היטב את הירקות או הפירות שרוצים להחמיץ.
- מכניסים את הירקות או הפירות לשקית וואקום יחד עם תבלינים או עשבי תבלין לטעמכם, ממלאים רק עד שליש מהשקית.
- יוצקים מנוזל התחמיץ אל השקיות עד שהירקות או הפירות שקועים בנוזל, ואוטמים בוואקום את השקית. הסירו את המגש הפנימי של מכונת הוואקום, או לחילופין צרו שיפוע בעזרת המגש כדי לוודא שהנוזל לא ייצא מהשקית בשלב הוואקום.
- אין צורך לבשל, האטימה בתת-לחץ כובשת את הירקות או הפירות. המתינו 4 שעות והחמוצים יהיו מוכנים להגשה. השקיות הסגורות ישמרו עד חודשיים במקרר.
FEINTIP
- תחמיץ מלוח מתאים לכל ירק עונתי המתאים לכבישה.
- תחמיץ מתוק מתאים לפירות כמו אננס, מלון, אבטיח, אפרסק, נקטרינה, תות, אוכמניות.
- תחמיץ מתוק מתאים גם לירקות כמו בצל, צנונית, מלפפון, שומר, כרוב, גזר.
- על מנת להחמיץ שום חילטו אותו פעמיים במים רותחים כדי למנוע את הפיכתו לירוק בכבישה.
- עשבי תיבול מתאימים לכבישה הם תימין, רוזמרין, מרווה, אורגנו, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, פלפל חריף.
- תבלינים מתאימים לכבישה הם פלפל שחור, פלפל 4 עונות, פלפל מדגסקר, זרעי כמון, זרעי כוסברה, פלפל אנגלי, ציפורן, עלי דפנה, כוכב אניס, פלפל שאטה, זרעי חרדל, כורכום, תרמילי הל.