החומרים:
החומרים לקלתית:
3/4 כוס (100 גרם) אגוזי לוז טבעיים
2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
1/4 כוס (75 גרם) שומן קוקוס + מעט לשימון התבנית
3 כפות (60 גרם) סירופ מייפל
1/4 כפית מלח דק
החומרים למלית:
1 כוס (250 גרם) טחינת שקדים
2/3 כוס (200 גרם) סירופ אגבה
1/2 כוס (150 גרם) שומן קוקוס
1/3 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
1/3 כוס (55 גרם) פצפוצי שוקולד מריר איכותיים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח דק
1 כפית קפה מגורען
לקישוט
שבבי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר 22 ס”מ בשומן קוקוס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזי לוז ושיבולת שועל וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את כל שאר חומרי הקלתית ומעבדים 10 שניות/ מהירות 3.5. דוחפים את התערובת מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 10 שניות/ מהירות 3.5.
- משטחים את התערובת בעזרת הידיים על גבי תחתי ושולי התבנית המשומנת, מחוררים מעט בעזרת מזלג ואופים למשך 13 דקות או עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית ומבשלים 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
- דוחפים את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממשיכים לבשל 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 4. מתקבלת מלית צמיגית ומעט שומנית.
- יוצקים ומורחים את מלית הפאי בעודה חמה על גבי הקלטית, מפזרים מעל את שבבי הקוקוס ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
- מוצאים את הפאי מהמקפיא, מניחים 10 דקות, פורסים ומגישים.
FEINTIP
החליפו את הקוקוס בפולי קפה גרוסים, אגוזי לוז קצוצים או כל דבר שמתאים לכם ויש במזווה הביתי. הפאי נשמר מצוין בהקפאה – הכינו את הפאי מראש ותיהנו מאירוח קל ורגוע.