החומרים:
400 גרם גרם שוקולד מריר
200 גרם "חלב" שקדים
לעיטור:
100 גרם (1 כוס) אבקת קקאו איכותית ללא סוכר
שבבי קוקוס
שקדים קלויים טחונים
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וחלב השקדים ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. דוחפים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- מערבבים 2 דקות / מהירות 2 לקבלת קרם אחיד ובוהק.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניילון נצמד, מיישרים בעזרת מרית את פני הבלילה לגובה של 5 ס”מ ומניחים יריעת ניילון נצמד בצמוד לפני הבלילה.
- מעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר ומניחים ל-10 דקות.
- מעבירים לקערות קטנות נפרדות את אבקת הקקאו, שבבי הקוקוס והשקדים הקלויים.
- מסירים את הניילון מעל פני השוקולד, חותכים ריבועים קטנים בעזרת סכין טבולה במים רותחים, מצפים את ריבועי השוקולד באחת מאפשרויות העיטור ומעבירים לקופסא. שומרים סגור היטב במקרר במקרר עד להגשה.
FEINTIP
- ניתן לגוון ולהוסיף טעמים כגון דבש, וויסקי, ווניל או ברנדי
- ניתן לגלגל את ריבועי הטראפלס לצורת עיגולים בעזרת ידיים רטובות
- ניתן להקפיא את הטראפלס ולהפשיר לפני ההגשה. הטראפלס ישמרו במקפיא כשלושה חודשים.