החומרים:
1 כפית שמרים יבשים
450 גרם מים
500 גרם קמח
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות חמאה רכה לשימון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת ערבוב שמרים עם 50 גרם מים ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח וסוכר ומערבבים 20 שניות / נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
- מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים דקה וחצי / נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. תוך כדי פעולת התרמומיקס מזלפים את שאר המים על מכסה התרמומיקס כך שיזלגו אל תוך הקערה דרך הרווח שבין המכסה לפקק המידה השקוף.
- משמנים היטב קערה ומוזגים אליה את הבלילה שהתקבלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- משמנים היטב תבנית אינגליש-קייק, מוזגים אליה את הבצק התפוח ומניחים להתפחה למשך 20 דקות.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואופים 15-20 דקות נוספות עד להשחמה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מחלצים את כיכר הלחם מהתבנית ומצננים לטמפרטורת חדר. פורסים ומגישים.
FEINTIP
ניתן לוותר על ההתפחה בקערה הראשונה ולהתפיח את הבצק ישר בתבנית האינגליש-קייק. מטרת ההתפחה בקערה והעברת הבצק לתבנית האפייה היא על מנת לקבל לחם שבו בועות האוויר מפוזרות באחידות.