החומרים:
לחם שטוח
20 גרם שמן זית, ועוד לשימון
150 גרם מים
1 כפית סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
300 גרם קמח לחם, ועוד לקימוח
½ כפית מלח
בשר
3 שיני שום קלופות
250 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
1 כפית מלח, ועוד לפיזור
5 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
5 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
1 כפית כמון טחון
½ כפית פפריקה חריפה טחונה, או לפי הטעם
1 כפית קינמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה טחונה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית פתיתי צ’ילי יבש, או לפי הטעם
2 כפות רכז רימונים
500 גרם בשר טלה טחון
הרכבה ואפייה
30 גרם צנוברים
2 לימונים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
לחם שטוח
- שמים שמן זית, מים, סוכר ושמרים בקערת הערבוב ומערבבים 2 דקות/37°C/מהירות 3
- מוסיפים קמח ומלח ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה). בינתיים, מכינים את ציפוי הבשר.
ציפוי בשר
- שמים שום, בצלים ועגבניות בקערת הערבוב וקוצצים 30 שניות/מהירות 5. מעבירים את התערובת לסלסלת הבישול, זורים מלח, ממתינים 5 דקות וסוחטים מנוזלים עד כמה שניתן.
- שמים פטרוזיליה ונענע בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 6 דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים את תערובת העגבניות הסחוטה, כמון, פפריקה חריפה,קינמון, פפריקה מתוקה, פלפל אנגלי, פתיתי צ’ילי, רכז רימונים ובשר טלה טחון ולשים 3 דקות/פונקציית לישה . מעבירים לקערה ושומרים בצד.
הרכבה ואפייה
- משמנים תבנית אפייה או משטח אפייה ומכניסים לתנור. מחממים תנור ל-250ºC.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח. לשים בזריזות בידיים מקומחות ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים במערוך כל כדור לעיגול שטוח ודק (Ø 18-20 ס”מ) ומעבירים לתבנית המחוממת שבתנור.
- מחלקים את תערובת הבשר המתובל ל-6 ומפזרים כל חלק בעדינות בשכבה שווה ודקה על כל עיגול בצק. זורים מעל כל עיגול קורט מלח וצנוברים. אופים 10-15 דקות (250ºC), או עד ששולי המאפים זהובים ופריכים. אם צריך, אופים באותו האופן על תבנית אפייה נוספת.
- סוחטים מעט מיץ לימון על כל מאפה ומגישים עם רבעי לימון.
FEINTIP
הגישו את המאפים כשלצדם סלט ומטבל טחינה עם עלי נענע ופטרוזיליה טריים קצוצים.