חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם שיפון, כוסמין ודגנים

כמות: 2 כיכרות קטנות או אחת גדולה

החומרים:

250 גרם קמח לבן

50 גרם קמח שיפון

200 גרם קמח כוסמין

10 גרם שמרים יבשים

320 גרם מים

20 גרם דבש

10 גרם זרעי חמנייה קלויים

20 גרם זרעי פשתן

20 גרם גרעיני דלעת

15 גרם מלח

30 גרם שיבולת שועל לעיטור

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את שלושת סוגי הקמחים, השמרים, המים והדבש לקערת התרמומיקס ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מניחים 5 דקות למנוחה.
  2. מוסיפים את זרעי החמנייה, הפשתן, גרעיני הדלעת והמלח ולשים שוב 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מעצבים את הבצק לכיכר או שתיים בגודל הרצוי, מושחים את פני הכיכר במעט מים ומפזרים מעל שיבולת שועל. מניחים על את הכיכר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שעה וחצי או עד שהכיכר מכפילה את נפחה.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה 230 מעלות. יוצקים מים רותחים לקערה ומניחים אותה בתחתית התנור.
  6. מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים 15 דקות .
  7. מוציאים את קערת המים מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות בשילוב טורבו וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות. מוציאים את תבנית מהתנור, מצננים הלחם, פורסים ומגישים.

מתכונים נוספים