החומרים לציפוי קראמבל קינמון:
15 גרם חמאה קרה
½ 1 כפיות קינמון טחון
35 גרם קמח מלא ללא גלוטן
35 גרם סוכר חום
החומרים למאפינס:
210 גרם קמח מלא ללא גלוטן
5 גרם אבקת אפיה
5 גרם סודה לשתיה
½ כפית מלח
340 גרם בננות בשלות קלופות וחתוכות לקטעים של 4 ס”מ
150 גרם סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. משמנים תבנית 12 שקעים למאפינס בשמן או חמאה מומסת.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הקראמבל ומערבבים 5 שניות/ מהירות 8 או עד לקבלת מרקם דמוי חול. שומרים בצד.
- מניחים את קערת התרמומיקס במקומה, מכניסים לקערה בננות וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים את יתר חומרי המאפינס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4
- יוצקים את בלילת המאפינס לשקעים שבתבנית (מקפידים למלא רק עד ¾ גובה השקעים) ומפזרים מעל לבלילה את פירורי הקראמבל.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים 18-20 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב.
- מוציאים את המאפינס מהתנור, מצננים ומגישים.