מרכיבים
החומרים למוס:
50 גרם (¼ כוס) סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
120 גרם שמנת מתוקה
4 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
קורט מלח
החומרים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
1 כף וויסקי
אופן הכנת המוס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים 3 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 2. מורידים בעזרת המרית את שבבי השוקולד מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממיסים 1 דקה/ 50 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 4. שומרים את הבלילה בצד עד לשימוש.
- שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, מכניסים חלבונים, אבקת הסוכר וקורט מלח ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.5.
- מערבבים עוד 2 דקות/ מהירות 1 ובמהלך הפעולה יוצקים את בלילת השוקולד דרך מכסה התרמומיקס באיטיות. מורידים את בעזרת המרית את הבלילה מדפנות הקערה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 1.
- יוצקים את הבלילה לכוסיות הגשה אישיות ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
אופן הכנת הגנאש:
- מכניסים שוקולד, חמאה ו-80 גרם שמנת מתוקה לקערת התרמומיקס וממיסים 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את שארית השמנת והוויסקי ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.
- מזלפים את הגנאש על המוס שבכוסות, מחזירים למקרר לשעה נוספת.
- מגישים קר.
FEINTIP
מארחים ובא לכם להגיש את המוס הטעים הזה? עטרו אותו בשקדים מולבנים קלויים או כל תוספת שטעמה נטראלי. המוס מתוק כמו שהוא!