החומרים:
300 גרם שמן חמניות או תערובת של שמן חמניות ושמן זית
150 גרם חלב
1 שן שום קלופה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון או חומץ טבעי
אופן ההכנה:
- שוקלים על מכסה התרמומיקס את השמן בכלי בעל פיית מזיגה. שומרים בצד.
- מעבירים לקערת התרמומיקס חלב, שן שום ומלח ומערבבים 1 דקה/ 37 מעלות/ מהירות 5.
- מפעילם את התרמומיקס למשך 3 דקות/ 37 מעלות/ מהירות 5, יוצקים במהלך הפעולה את השמן על מכסה התרמומיקס סביב פקק המידה השקוף ומאפשרים לשמן לטפטף את תוך קערת התרמומיקס עד לקבלת אמולסיה אחידה.
- מוסיפים מיץ לימון ומערבבים 5 שניות/ מהירות 5, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר עד להגשה.
FEINTIP
לרוטב נוזלי יותר הוסיפו עוד 50-100 גרם חלב יחד עם מיץ הלימון. תוכלו להוסיף חרדל, עשבי תיבול קצוצים או על תבלין לטעמכם להעשרת המיונז. המיונז ישמר כשלושה ימים במקרר.