החומרים:
250 גרם (2 כוסות) אגוזי קשיו שהושרו במים לפחות 8 שעות
45 גרם (3 כפות) שמן זית
30 גרם (2 כפות) רוטב סויה
120 מ"ל 1/2( כוס) מים
10 גרם 1/2( 1 כפיות) מלח
1 שן שום טרייה קלופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מסננים את אגוזי הקשיו מהמים, בעזרת סלסילת התרמומיקס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הקשיו וטוחנים 20 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 7.
- מורידים מדפנות הקערה את האגוזים שנדבקו, בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9.
- מעבירים את הממרח לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד כשבוע ימים.
FEINTIP
- ממרח קשיו הוא תחליף נהדר לגבינה במתכונים השתמשו בו בהכנת לזניה, פיצה ועוד.
- אגוז הקשיו מכיל כמות ברזל כפולה מכל אגוז, אז הכינו את הממרח ותנו לילדכם קצת בריאות על לחם חם וטרי.