החומרים:
400 גרם שעועית לבנה מושרת במים כ 8 שעות במקרר (כ-880 גרם לאחר השרייה)
1400 מ"ל (5+3/4 כוסות) מים
1 בצל קלוף חתוך לרבעים
4 שיני שום קלופות
30 גרם (2 כפות) שמן קנולה
2 גזרים חתוכים לטבעות בעובי של 1.5 ס"מ
2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
1 עגבנייה חתוכה לרבעים
2 עלי דפנה
40 גרם (2 כפות) רסק עגבניות
5 גרם (1 כפית) כמון
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 ליטר מים
3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את שעועית ו-1.4 ליטר מים ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 כאשר מעל מכסה הקערה מניחים את כלי הוורומה, למניעת השפרצות.
- מסננים את השעועית ( אין צורך בנוזלים) בעזרת סלסילת הבישול ושומרים בצד עד לשימוש. שוטפים ומנגבים היטב את קערת התרמומיקס .
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 4 . מורידים מדפנות הקערה את הירקות, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 .
- מוסיפים את יתרת החומרים, למעט המים ועלי המנגולד ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
- מניחים את סלסילת הבישול עם השעועית במקומה, בתוך קערת התרמומיקס, מוסיפים 1 ליטר מים ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
- מוציאים את סלסילת הבישול, בעזרת מרית התרמומיקס, מהקערה ומעבירים את השעועית לתוך קערת התרמומיקס. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.
FEINTIP
הכינו מרק עשיר בקטניות. החליפו את השעועית בקטניות אחרות כמו חומוס, שעועית שחורה, שעועית אדומה, אך שימרו על היחסים בכמויות.