החומרים:
1 ליטר + 850 מ"ל מים
100 גרם עדשים ירוקות
20 גרם קמח
30 גרם רסק עגבניות
350 גרם עגבניות חצויות
80 גרם בצל קלוף וחצוי
1 שן שום קלופה
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
100 גרם גבעול סלרי חתוך ל4 קטעים
300 גרם בשר בקר חתוך לקוביות של 1 ס"מ
100 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 כף מלח
2 כפיות ראס אל חנות
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים הירוקות בליטר מים למשך שעה. מסננים ונפטרים מהנוזלים. שומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 200 מ”ל מים, קמח ורסק העגבניות ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את העגבניות, הבצל, שן השום, הכוסברה, הפטרוזיליה והסלרי וקוצצים 7 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים את קוביות הבשר, גרגירי החומוס, התבלינים ו-650 מ”ל המים הנותרים ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את העדשים המושרות ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את בלילת הקמח ורסק העגבניות, מערבבים 15 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.
FEINTIP
הידעתם שמרק חרירה מרוקאי מקורי מכיל 16 סוגי קטניות שונים?!
לצמחונים שבנינו, החליפו את הבשר בקטניות וכמובן אל תשכחו להשרות אותן במים 1-4 שעות.