החומרים:
1 משולש גבינת פרמזן במשקל 100 גרם
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1,500 מ"ל ציר ירקות (או מים)
2 גרגירי ערער (לא חובה)
5 גרגירי פלפל אנגלי
1 עלה דפנה
1 מסמר ציפורן
1 כפית זרעי חרדל צהוב 1 כרוב לבן חתוך לשמיניות ללא הליבה
1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ
להגשה:
30 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס
1 כף שמן כמהין (או שמן זית)
אופן ההכנה:
- חותכים את קליפת הגבינה הקשה של משולש הפרמזן. שומרים את הקליפה הקשה לבישול המרק.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את משולש הגבינה ללא הקליפה וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד להגשת המרק.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 6. מוסיפים שמן זית וכפית מלח ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- יוצקים לקערה את המים. מוסיפים ערער, פלפל אנגלי, עלה דפנה, ציפורן, זרעי חרדל ואת קליפת גבינת הפרמזן.
- מניחים את הכרוב ותפוח האדמה בשני מגשי כלי הורומה ומתבלים בכפית מלח ומכסים. מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מניחים בצד את כלי הורומה. מסננים את תוכן קערת התרמומיקס ושומרים את הנוזלים בצד.
- מניחים את קערת התרמומיקס הריקה במקומה, מכניסים לקערה את הכרוב ותפוח האדמה המאודים וטוחנים 40 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את הנוזלים המסוננים ומבשלים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. בזמן הבישול מניחים את סלסלת התרמומיקס מעל למכסה התרמומיקס למניעת השפרצות.
- מחממים מחבת קטנה, קולים את השקדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב, יוצקים מעל שמן כמהין, מערבבים ומצננים.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל שקדים קלויים ואת גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים חם.