חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק כרוב וגבינת פרמזן

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

1 משולש גבינת פרמזן במשקל 100 גרם

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

1,500 מ"ל ציר ירקות (או מים)

2 גרגירי ערער (לא חובה)

5 גרגירי פלפל אנגלי

1 עלה דפנה

1 מסמר ציפורן

1 כפית זרעי חרדל צהוב 1 כרוב לבן חתוך לשמיניות ללא הליבה

1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ

להגשה:

30 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס

1 כף שמן כמהין (או שמן זית)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את קליפת הגבינה הקשה של משולש הפרמזן. שומרים את הקליפה הקשה לבישול המרק.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את משולש הגבינה ללא הקליפה וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד להגשת המרק.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 6. מוסיפים שמן זית וכפית מלח ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  4. יוצקים לקערה את המים. מוסיפים ערער, פלפל אנגלי, עלה דפנה, ציפורן, זרעי חרדל ואת קליפת גבינת הפרמזן.
  5. מניחים את הכרוב ותפוח האדמה בשני מגשי כלי הורומה ומתבלים בכפית מלח ומכסים. מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  6. מניחים בצד את כלי הורומה. מסננים את תוכן קערת התרמומיקס ושומרים את הנוזלים בצד.
  7. מניחים את קערת התרמומיקס הריקה במקומה, מכניסים לקערה את הכרוב ותפוח האדמה המאודים וטוחנים 40 שניות/ מהירות 10.
  8. מוסיפים את הנוזלים המסוננים ומבשלים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. בזמן הבישול מניחים את סלסלת התרמומיקס מעל למכסה התרמומיקס למניעת השפרצות.
  9. מחממים מחבת קטנה, קולים את השקדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב, יוצקים מעל שמן כמהין, מערבבים ומצננים.
  10. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל שקדים קלויים ואת גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים חם.

מתכונים נוספים