החומרים:
החומרים לגרגירי חומוס:
1 קופסת שימור גרגירי חומוס מסוננים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית תימין
החומרים למרק:
2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים
2 כפות שמן זית
5 שיני שום קלופות ופרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
2 גבעולי תימין, רק העלים
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
3 כפיות מלח
קורט פלפל שחור גרוס
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
¼ כפית בהרט טחון
1,300 מ"ל מים
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
2 כוסות עלי תרד שטופים
אופן הכנת גרגירי החומוס:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את גרגירי החומוס עם שמן זית, מל ותימין ומפזרים אותם בשכבה אחידה על תבנית האפייה.
- מעבירים את התבנית לתנור וקולים 25 דקות .
- מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.
אופן הכנת המרק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הבצל הקצוץ מדפנות הקערה לכיוון הלהב וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים שום, סלרי ותימין ומאדים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים כרובית, תפוח אדמה, שורש פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובהרט ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים מים ומבשלים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים מיץ לימון וטוחנים את המרק 20 שניות/ מהירות 10.
- מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים עלי תרד, מפזרים מעט מלח ומקפיצים-מערבבים כחצי דקה.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מניחים מעל כמה עלי תרד מוקפצים, מפזרים גרגירי חומוס ומגישים חם.