החומרים לרוטב:
1 בצל קלוף
2 שיני שום קלופות
50 גרם שמן זית
1/2 כפית ג’ינג’ר כתוש
500 גרם בשר בקר טחון גס
5 גרם מלח
פלפל שחור גרוס
200 גרם שעועית ירוקה חתוכה לחצאים
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף משחת קארי
1/4 כוס חלב קוקוס
החומרים לנודלס:
1200 גרם מים
1 כף מלח
350 גרם נודלס
להגשה:
חופן בוטנים קצוצים
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן, הג’ינג’ר ומאדים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מניחים בקערת ערבוב את משחת הקארי, חלב הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים לקערת התרמומיקס את תערובת הקארי ומבשלים 15 דקות טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך ומעבירים לקערה בצד ושומרים חם עד לשימוש.
מכינים את הנודלס:
- יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומוסיפים את המלח ומרתיחים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס, המכוסה במכסה, את הנודלס דרך חור המכסה ומבשלים זמן לפי הוראות היצרן/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
מרכיבים את המנה:
- מסננים את הנודלס בעזרת סלסילת הבישול של התרמומיקס. מעבירים את האטריות לקערת הגשה, יוצקים מעל את רוטב הבולונז, מפזרים עלי כוסברה ובוטנים קצוצים ומגישים חם.