חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לביבות פלאפל אפויות

כמות: 20 קציצות

החומרים:

100 גרם לחם לבן, מיובש וחתוך לקוביות
500 גרם מים
200 גרם תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות (2-3 ס"מ)
4 שיני שום קלופות
200 גרם בצלים אדומים קלופים, חתוכים לרבעים
10 גרם שמן זית, ועוד לשימון והברשה
20 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
20 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים גס
130 גרם גרגירי חומוס משומרים מסוננים, או 130 גרם גרגרי חומוס מבושלים, מסוננים
250 גרם שעועית לוביה מבושלת מסוננת, או 250 גרם שעועית לבנה משומרת, מסוננת
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
1 כף טחינה גולמית (30 גרם)
2 כפות מיץ לימון טרי או 2 כפות מיץ ליים טרי

אופן ההכנה: 

  1. שמים קוביות לחם בקערת הערבוב וטוחנים שניות/מהירות 9  מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. יוצקים מים לקערת הערבוב, מכניסים את סלסלת הבישול למקומה, שמים בתוכה קוביות תפוחי אדמה ומבשלים 25 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.  מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית, שומרים בצד לצינון ומרוקנים את קערת הערבוב.
  3. שמים שום, בצלים ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 5.
  4. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים דקות/120°C/מהירות 1
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים, פטרוזיליה, כוסברה, חומוס, שעועית לבנה, כמון, מלח, פלפל שחור, טחינה גולמית ומיץ לימון וקוצצים 10 שניות/מהירות 6 נעזרים במרית במהלך הקיצוץ, מתקנים תיבול. מעבירים לקערה ושומרים במקרר 15 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180ºC. משמנים תבנית אפייה ושומרים בצד.
  7. יוצרים בידיים משומנות כדורים קטנים ומגלגלים אותם לציפוי בפירורי הלחם. מועכים בעדינות ליצירת קציצות שטוחות ומעבירים לתבנית האפייה המשומנת. מברישים את הלביבות בשמן זית ואופים(180°C) במשך 15 דקות. הופכים את הקציצות, מברישים את צדן השני בשמן זית וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות. מגישים חם או חמים.

FEINTIP

למתכון נטול גלוטן החליפו את הלחם ב-50 גרם שקדים. בשלב 1 טחנו את השקדים שניות/מהירות 8.

מתכונים נוספים