החומרים:
120 גרם חמאה
150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן
50 גרם (¼ כוס) סוכר חום כהה
½ כפית מחית וניל
1 ביצה
210 גרם (½1 כוסות) קמח
3 גרם (¾ כפית) סודה לשתייה
3 גרם (¾ כפית) מלח
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה, הסוכר הלבן, הסוכר החום, מחית הווניל ומערבבים 2 דקות/ מהירות 3 לקבלת מרקם קרמי ואוורירי.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 2. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עד לשימוש.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומזלפים עוגיות קטנות עם מרווחים בינהן.
- מכניסים את התבנית לתנור אפייה ואופים כ- 18 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.
- מצננים על גבי רשת ומעבירים לכלי אטום.
FEINTIP
בא לכם להשתעשע ולחזור קצת לילדות ? הכניסו את הבצק למקרר לכחצי שעה. הוציאו מהמקרר את הבצק וכדררו עוגיות בידיים. למי שפחות בא להתלכלך אפשר לקחת שתי כפיות וליצור בעזרתן כדורים לעוגיות.