חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת גבינה קרה בציפוי ג’לי פירות יער

כמות: תבנית טפלון לעוגה בקוטר 20 ס"מ

החומרים לעוגה:

200 גרם ביסקוויטים שבורים גס

80 גרם חמאה

250 גרם מים

10 גרם אבקת ג’לטין

120 גרם סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

400 גרם גבינת שמנת

200 גרם שמנת מתוקה

החומרים לג’לי פירות יער:

200 גרם ריבה (שזיף, תות, פרי יער)

2 כפיות מיץ לימון

5 גרם אבקת ג’לטין

50 גרם מים

אופן הכנת העוגה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס ביסקוויטים וטוחנים 5 שניות/ מהירות 10, מוסיפים חמאה ומערבבים           8 שניות/ מהירות 5.
  2. מפזרים את פירורי הביסקוויטים בתחתית התבנית משטחים ליצירת שכבה אחידה ודחוסה. מניחים מעל נייר אפיה ומעבירים למקרר עד לשימוש. שוטפים היטב את הקערה.
  3. מוזגים לקערת התרמומיקס מים ומחממים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. מוסיפים את יתר חומרי העוגה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 5.
  4. מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, מסירים את נייר האפייה, מוזגים את תערובת הגבינה על הקלתית. מצננים במשך 4 שעות עד להתייצבות העוגה.

אופן הכנת הג’לי:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הג’לי ומחממים 3 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.
  2. מצננים את הג’לי במשך 10 דקות, יוצקים על העוגה הקרה ומקררים במקרר שעה נוספת עד שהג’לי מתייצב.
  3. פורסים ומגישים קר.

מתכונים נוספים