החומרים לעוגה:
300 גרם קמח מלא ללא גלוטן
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
300 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים של 4 ס"מ
3 ביצים בטמפרטורת החדר
350 גרם סוכר
200 גרם חמאה מומסת
10 גרם תמצית וניל
החומרים לזיגוג :
100 גרם יוגורט
15 גרם מיץ לימון
70 גרם סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית אפיה בקוטר 26 ס”מ.
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב גדולה. מניחים את קערת התרמומיקס במקומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5. מעבירים את הגזר הקצוץ לקערת הערבוב עם תערובת הקמח. שוטפים את קערת התרמומיקס ומחזירים אותה למקומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס ביצים וסוכר, מניחים את המטרפה במקומה ומקציפים 3 דקות/ מהירות 3, בדקה האחרונה של פעולת התרמומיקס מזליפים לקערה דרך חור המכסה חמאה מומסת ותמצית וניל. מוסיפים בלילת הביצים לקערת הערבוב ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים במשך 50 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר.
- להכנת הזיגוג מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10, מוסיפים יוגורט ולימון ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5. יוצקים את הזיגוג מעל לעוגה.
- שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.