החומרים:
300 גרם דלעת קלופה
200 גרם תפוחים ירוקים, קלופים וללא ליבה
150 גרם שיבולת שועל
100 גרם צימוקים
1 כפית אבקת קינמון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
מעט ציפורן טחון
380 גרם סוכר חום
5 ביצים גודל "M"
150 גרם שמן צמחי (קנולה או תירס)
200 גרם קמח
1 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה ומקמחים אותה קלות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הדלעת והתפוחים וקוצצים 10 שניות/ במהירות 5
- מוסיפים את השיבולת השועל, הצימוקים, התבלינים, הסוכר החום, הביצים והשמן ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
- מוספים לקערת התרמומיקס את הקמח, הסודה לשתייה ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 50-55 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. פורסים ומגישים.
FEINTIP
אפשר לאפות את העוגה גם כעוגות מאפינ’ס אישיות, אופים בקוקוטים חד-פעמיים שאותם ממלאים רק עד ¾ גובהם. הכמות מספיקה ל-8 מאפינ’ס אישיים.
בא לכם לזגג את העוגה ? הכינו קרם עשיר : 400 גרם גבינת שמנת מעורבבת עם 200 גרם אבקת סוכר ומיכל שמנת מתוקה מוקצפת ופזרו מעל שקדים קלויים.