חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת דלעת ותפוחים

כמות: תבנית עוגה בקוטר 28" או תבנית קוגלהוף

החומרים:

300 גרם דלעת קלופה

200 גרם תפוחים ירוקים, קלופים וללא ליבה

150 גרם שיבולת שועל

100 גרם צימוקים

1 כפית אבקת קינמון

½ כפית אגוז מוסקט טחון

מעט ציפורן טחון

380 גרם סוכר חום

5 ביצים גודל "M"

150 גרם שמן צמחי (קנולה או תירס)

200 גרם קמח

1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. משמנים תבנית אפייה ומקמחים אותה קלות.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את הדלעת והתפוחים וקוצצים 10 שניות/ במהירות 5
  4. מוסיפים את השיבולת השועל, הצימוקים, התבלינים, הסוכר החום, הביצים והשמן ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
  5. מוספים לקערת התרמומיקס את הקמח, הסודה לשתייה ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים  בתנור 50-55 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. פורסים ומגישים.

FEINTIP

אפשר לאפות את העוגה גם כעוגות מאפינ’ס אישיות, אופים בקוקוטים חד-פעמיים שאותם ממלאים רק עד ¾ גובהם. הכמות מספיקה ל-8 מאפינ’ס אישיים.
בא לכם לזגג את העוגה ? הכינו קרם עשיר : 400 גרם גבינת שמנת מעורבבת עם 200 גרם אבקת סוכר ומיכל שמנת מתוקה מוקצפת ופזרו מעל שקדים קלויים.

מתכונים נוספים