חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פאייה עוף עם ארטישוק ופלפלים

כמות: 4 מנות

החומרים:

4 שיני שום קלופות

50 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס

80 גרם שמן זית

600 גרם פרגיות חתוכות לחתיכות של 3 ס"מ

1 כפית + 2 כפיות מלח

300 גרם אורז לריזוטו

60 גרם יין לבן

100 גרם לבבות ארטישוק

100 גרם פלפל אדום חתוך לקוביות של 1 ס"מ

100 גרם עגבניות מרוסקות

400 גרם מים

1 ענף רוזמרין

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת (לבחירה)

6 חוטי זעפרן

150 גרם שעועית ירוקה חתוכה לקטעים של 2 ס"מ

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1 לימון צהוב חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שום ובצל וטוחנים 3 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים שמן זית, דוחפים את הירקות הקצוצים מדופן הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  3. מוסיפים את חתיכות הפרגית ו-1 כפית מלח ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים אורז לריזוטו ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  5. מוסיפים יין לבן ומאדים 1 דקה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  6. מוסיפים ארטישוקים, פלפלים, עגבניות מרוסקות, מים, מלח, רוזמרין, פפריקה וזעפרן, מערבבים קלות את תערובת האורז עם הציר בעזרת המרית ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1. מבשלים ללא פקק המידה השקוף, אך מניחים על מכסה התרמומיקס את סלסלת הבישול על מנת לאפשר אידוי מבוקר.
  1. משחררים את הריזוטו בעזרת המרית מתחתית קערת התרמומיקס, מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  2. מעבירים את הפאייה לכלי הגשה, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה ופלחי לימון ומגישים מיד.

מתכונים נוספים