החומרים:
280 גרם שוקולד מריר איכותי
260 גרם חמאה
6 ביצים
120 גרם (½ כוס + 2 כפות) סוכר
70 גרם (½ כוס) קמח
3 גרם (¾ כפית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- משמנים את שקעי תבנית המאפינס
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את החמאה וממיסים 4 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2 .
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מוסיפים את הביצים והסוכר ומקציפים 2 דקות/ מהירות 4.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים 40 שניות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.
- יוצקים את הבלילה לשקעי התבנית או לקוקוטים (כ- ¾ מגובהם) ואופים בתנור אפייה כ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.
FEINTIP
הכנתם את הפונדנט מראש? חממו כדקה במיקרוגל או בתנור אפייה לפני ההגשה והרגישו כאילו זה עתה יצאו מהתנור.
את הפונדנט ניתן לשמור במקרר עד כ- 4 ימים .