החומרים לבצק פסטה:
600 גרם קמח (רצוי קמח פסטה)
10 גרם מלח
190 גרם (12 יחידות) חלמונים
155 גרם (3 יחידות) ביצים שלמות
15 גרם שמן זית איכותי
החומרים לרוטב ארבייטה:
200 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
3 שיני שום קלופות
1/2 פלפל חריף ירוק
2 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
600 גרם עגבניות חתוכות לרבעים
40 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית עלי תימין
1 כפית מחטי רוזמרין
100 גרם מים
ובנוסף:
3 ק"ג מים
1 כף מלח
1/2 מתכון בצק לפסטה (לעיל)
1/4 כוס עלי בזיליקום
1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים
אופן ההכנה לבצק פסטה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בצק פרורי.
- מעבירים את פירורי הבצק משטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומאחידים אותו בעזרת כפות הידיים.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
אופן הכנת רוטב ארבייטה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל פלפל חריף ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הירקות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן קנולה ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את שאר חומרים הרוטב ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
אופן הרכבת המנה:
- מרתיחים בסיר גדול 3 ק”ג מים עם כף מלח.
- מפדרים את משטח העבודה בקמח סמולינה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או בעזרת מערוך לדפים בעובי 1 מ”מ (מספר 6 במכונה).
- חותכים את דפי הפסטה לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ ומבשלים בכל פעם חצי מכמות הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות. מסננים ומעבירים לכלי הגשה.
- מערבבים את הפסטה עם רוטב הארבייטה החם, מפזרים מעל עלי בזיליקום וזיתים ומגישים חם.