חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פירה עדשים

כמות: 4 מנות

החומרים:

400 גרם בצלים קלופים, חצויים
40 גרם שמן חמניות, ועוד לטיגון
300 גרם עדשים חומות
1600 גרם מים
2 כפיות מלח
1 קורט פלפל לבן טחון
50 גרם אורז עגול, שטוף
10 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים 200 גרם בצלים ו-40 גרם שמן חמניות בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 5, ומבשלים 10 דקות/120°C/מהירות 1  מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים עדשים, 1500 גרם מים, מלח ופלפל בקערת הערבוב ומבשלים 40 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 5.
  3. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. מוסיפים את יתר 100 גרם המים, אורז, שמן זית ואת הבצל המבושל ומבשלים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 5.
  4. מתקנים תיבול ומבשלים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 5. בינתיים, מחממים שמן במחבת טיגון, פורסים 200 גרם בצלים לאורך ומטגנים לצבע חום-זהוב. מספיגים את עודף השמן מהבצלים על נייר מגבת. מסירים את פרפר ההקצפה. מעבירים את פירה העדשים לקערת הגשה ומעטרים בבצל מטוגן לפני ההגשה.

FEINTIP

הגישו את פירה העדשים בליווי סלט ירקות ולחם.

מתכונים נוספים