החומרים:
1 ק”ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 4 ס”מ
1/2 כפית + 1/2 כפית מלח
400 גרם חלב
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות תפוחי האדמה, 1/2 כפית מלח וחלב ומבשלים24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה ללא פקק המידה השקוף.
- מוציאים מהקערה את המטרפה, מסננים את תפוחי האדמה ושומרים את הנוזלי הבישול בקערה בצד.
- מחזירים לקערת התרמומיקס את תפוחי האדמה המסוננים וטוחנים 1 דקה/ מהירות 3.
- מוסיפים לקערה 100-200 מ”ל מנוזלי הבישול בהתאם לסמיכות הרצויה, 1/2 כפית מלח וחמאה וטוחנים 1.5 דקות/ מהירות 3.
- מעבירים את הפירה לכלי הגשה ומגישים חם.
FEINTIP
הכינו באותו האופן פירה ירקות שורש עם כרישה, תפוח אדמה ירושלמי, בטטה ועוד.
כמובן שמרו על יחסי הכמויות במתכון.