חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פירוגי פולני קלאסי

כמות: כ-90 יחידות

החומרים:

החומרים למלית:

700 גרם תפו"א מקולף וחתוך לקוביות של כ-3 ס"מ

1 ליטר מים

600 גרם בצל לבן (2-3 בצלים, תלוי בגודל)קלוף וחתוך לרבעים

50 גרם חמאה

280 גרם גבינה טבורג פולנית (ניתן להחליף טבורג רוסית, ריקוטה טרייה או גבינת טוב טעם)

1.5 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

החומרים לבצק:

480 גרם קמח רב תכליתי

חצי כפית מלח

190 גרם + 65 גרם מים

חצי כפית שמן צמחי

אופן הכנת המלית:

  1. מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה מעל הלהב, מוסיפים לקערת התרמומיקס תפו”א ומים ומבשלים 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. בסוף הבישול מסננים ושומרים בצד. שוטפים ומייבשים את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה ללא המטרפה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים חמאה לבצל הקצוץ שבתוך קערת התרמומיקס, מכסים את קערת התרמומיקס במכסה ללא פקק המידה השקוף ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את תפו”א המבושל אל הבצל המטוגן שבקערת התרמומיקס, מניחים פקק המידה השקוף על המכסה וטוחנים 1 דקה/ מהירות 3.
  5. מערבבים את תערובת של תפו”א והבצל בעזרת מרית התרמומיקס וטוחנים שוב 1 דקה/ מהירות 3.
  6. מוסיפים לקערת התרמומיקס את שאר חומרי המלית ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. דוחפים את התערובת לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס וחוזרים על הפעולה 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. שומרים בקירור עד לשימוש.

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערה קמח ומלח ושומרים בצד
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס 190 גרם מים ומרתיחים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס את תערובת הקמח ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  4. מוסיפים 65 גרם מים קרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4.
  5. מוסיפים שמן ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור עד לשימוש.

ממלאים את הפירוגי:

  1. מרדדים בעזרת מערוך על גבי משטח עבודה מקומח קלות כדור אחד מהבצק לעובי של 1 מ”מ.
  2. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 6 ס”מ.
  3. מאחדים את שאריות הבצק, מרדדים אותם שוב וקורצים עיגולים נוספים.
  4. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול.
  5. מרטיבים במעט מים בעזרת האצבע את שולי עיגולי הבצק, מקפלים את העיגול לצורת חצי עיגול, מוצאים את האוויר שבכיס הפירוגי ומהדקים את השולי הכיס ביסודיות.
  6. מעבירים את הפירוגי המוכנים לתבנית גדולה מקומחת, מכסים או שומרים בהקפאה עד לשימוש.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.

מבשלים ומגישים:

  1. חותכים שלושה בצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת רחבה עם חמאה וכף שמן צמחי עד שהם משחימים.
  2. ממלאים בסיר גדול המון מים וכף מלח ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים במים הרותחים 10-12 פירוגי בכל פעם במשך 3-4 דקות.
  4. מעבירים את הפירוגי המבושלים לצלחת הגשה, יוצקים מעל מהשומן עם הבצלים השחומים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים חם מיד, מומלץ עם כף שמנת חמוצה ליד.

מתכונים נוספים