החומרים:
החומרים למלית:
700 גרם תפו"א מקולף וחתוך לקוביות של כ-3 ס"מ
1 ליטר מים
600 גרם בצל לבן (2-3 בצלים, תלוי בגודל)קלוף וחתוך לרבעים
50 גרם חמאה
280 גרם גבינה טבורג פולנית (ניתן להחליף טבורג רוסית, ריקוטה טרייה או גבינת טוב טעם)
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
החומרים לבצק:
480 גרם קמח רב תכליתי
חצי כפית מלח
190 גרם + 65 גרם מים
חצי כפית שמן צמחי
אופן הכנת המלית:
- מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה מעל הלהב, מוסיפים לקערת התרמומיקס תפו”א ומים ומבשלים 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. בסוף הבישול מסננים ושומרים בצד. שוטפים ומייבשים את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה ללא המטרפה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים חמאה לבצל הקצוץ שבתוך קערת התרמומיקס, מכסים את קערת התרמומיקס במכסה ללא פקק המידה השקוף ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את תפו”א המבושל אל הבצל המטוגן שבקערת התרמומיקס, מניחים פקק המידה השקוף על המכסה וטוחנים 1 דקה/ מהירות 3.
- מערבבים את תערובת של תפו”א והבצל בעזרת מרית התרמומיקס וטוחנים שוב 1 דקה/ מהירות 3.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את שאר חומרי המלית ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. דוחפים את התערובת לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס וחוזרים על הפעולה 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. שומרים בקירור עד לשימוש.
אופן הכנת הבצק:
- מערבבים בקערה קמח ומלח ושומרים בצד
- מכניסים לקערת התרמומיקס 190 גרם מים ומרתיחים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את תערובת הקמח ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים 65 גרם מים קרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים שמן ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור עד לשימוש.
ממלאים את הפירוגי:
- מרדדים בעזרת מערוך על גבי משטח עבודה מקומח קלות כדור אחד מהבצק לעובי של 1 מ”מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 6 ס”מ.
- מאחדים את שאריות הבצק, מרדדים אותם שוב וקורצים עיגולים נוספים.
- מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול.
- מרטיבים במעט מים בעזרת האצבע את שולי עיגולי הבצק, מקפלים את העיגול לצורת חצי עיגול, מוצאים את האוויר שבכיס הפירוגי ומהדקים את השולי הכיס ביסודיות.
- מעבירים את הפירוגי המוכנים לתבנית גדולה מקומחת, מכסים או שומרים בהקפאה עד לשימוש.
- חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
מבשלים ומגישים:
- חותכים שלושה בצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת רחבה עם חמאה וכף שמן צמחי עד שהם משחימים.
- ממלאים בסיר גדול המון מים וכף מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במים הרותחים 10-12 פירוגי בכל פעם במשך 3-4 דקות.
- מעבירים את הפירוגי המבושלים לצלחת הגשה, יוצקים מעל מהשומן עם הבצלים השחומים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים חם מיד, מומלץ עם כף שמנת חמוצה ליד.