החומרים לבצק:
150 גרם מוצרלה קשה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
30 גרם קמח שקדים (או שקדים טחונים דק בתרמומיקס)
10 גרם שמן זית
1 ביצה
מלח
פלפל
החומרים לפיצה:
5 כפות רוטב עגבניות לפיצה
4 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות לבחירה
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס קוביות מוצרלה וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- ממיסים 1 וחצי דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את יתר חומרי הבצק וטוחנים 10 שניות/ מהירות 2 או עד שצג הטמפרטורה מורה על 55 מעלות.
- לשים 1 דקה/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- טוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מבשלים 30 שניות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- מעבירים את הבצק מקערת התרמומיקס למגש מרופד בנייר אפייה ומשטחים לעיגול בקוטר 24 ס”מ בעזרת מרית התרמומיקס. מומלץ לטבול את המרית המים לעבודה קלה יותר.
אופן הכנת הפיצה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות שבמרכזו משטח אפייה Fast&Crust.
- מורחים על עיגול הבצק רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה מגוררת ותוספות רצויות ומכניסים לאפייה של 4 דקות.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים באפייה של 7-10 דקות או עד שהפיצה שחומה ופריכה. מוציאים ומגישים חם.
FEINTIP
תזונה הפליאוליתית (בקיצור, "פליאו"), היא גישה תזונתית שממליצה לאכול כפי שאכלו בני האדם הקדמונים, הידועים כציידים-לקטים. הרציונל שבגישה זו הוא כי מיליוני שנים של אבולוציה עיצבו אותנו גנטית לאכול מזונות מסוימים, ואלה המזונות שתורמים לנו הכי הרבה מבחינה תזונתית ובריאותית. לפי גישה זו, אכילת המזון שנועדנו לאכול – מזון בלתי מעובד, קרוב ככל שניתן למצבו המקורי – הוא הסוד האמיתי לבריאות פיזית ונפשית.