חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פלפלים ממולאים ( צמחוני)

כמות: 4 מנות

החומרים לפלפלים:

200 גרם אורז לבן

900 מ"ל מים

1 כפית מלח + ½ כפית מלח

4 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים

2 יחידות גזר קלוף חתוך ל4 מקטעים

1 גבעול סלרי שטוף היטב וחתוך לקטעים של כ-5 ס"מ

3 שיני שום קלופות

1 כף רסק עגבניות

½ כפית פלפל שחור

3 יחידות פלפל אנגלי

1 יחידה עלה דפנה

2 יחידות פלפל אדום (או צהוב)

2 יחידות זוקיני

2 יחידות בצלים גדולים לגלדים

החומרים לרוטב:

¼ כוס שמן זית

1 כוס רסק עגבניות

¼ כוס דבש

700 מ"ל מים

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. את הבצל חותכים מהצד עד המרכז, מכניסים אותו לסיר עם מים ברתיחה עדינה ומוסיפים את הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, מבשלים עד שניתן להסיר את גלדי הבצל ולמלא אותם באורז המבושל (כ-15 דקות)
  2. את הזוקיני מרוקנים בעזרת תפוחן או כפית פריזאית קטנה ולאחר שהאורז יהיה מוכן נמלא אותם.
  3. מבשלים את האורז. מניחים את האורז בסלסילת הבישול, יוצקים מים לקערת התרמומיקס ומוסיפים כפית מלח, מניחים את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  4. מוצאים את סלסילת הבישול בעזרת מרית התרמומיקס ומעבירים את האורז לקערה בצד. מערבבים את האורז עם כף שמן זית כדי למנוע הדבקויות.
  5. מכינים את סופריטו הירקות. מכניסים את כל הירקות (מלבד הפלפלים למילוי) לקערת התרמומיקס וטוחנים 7שניות/ מהירות 5.
  6. מוסיפים 3 כפות שמן, חצי כפית מלח ורסק העגבניות ומבשלים 8 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  7. מעבירים את סופריטו הירקות לקערה עם האורז, מתבלים בחצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
  8. מרכיבים את הממולאים. לוקחים את גלדי הבצל, מניחי כף מהאורז המבושל ומגלגלים את הגלד על המילוי. את הזוקיני מרוקנים בעזרת כפית פריזאית או תפוחן וממלאים בתערובת המוכנה.
  9. מניחים את הפלפלים בקומה התחתונה של כלי הווארומה, מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת התרמומיקס ומבשלים 1 שעה/תמפרטורת ווארומה/מהירות 4.
  10.   מניחים את הירקות על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.

FEINTIP

ניתן במקום פלפלים לאדות קישואים ממולאים, עגבניות ובצלים .

מתכונים נוספים