החומרים לבצק פסטה:
150 גרם קמח אורז מלא
50 גרם קמח תפוח אדמה
10 גרם קורנפלור
20 גרם קסנטן
170 גרם (3 יחידות) ביצים
15 גרם שמן זית
החומרים לקימוח:
60 גרם קמח תירס פולנטה
חומרים לפסטו ג’נובסי:
160 גרם עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמזן
60 גרם גבינת פקורינו
2 שני שום קלופות
60 גרם צנוברים
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
240 גרם שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח אורז, קמח תפוחי אדמה, קורנפלור וקסנטן ומערבבים 10 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים את הביצים ושמן הזית ולשים 30 שניות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד.
- מכניסים את לקערת בתרמומיקס קמח תירס לפולנטה וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10 ושומרים בצד.
- מרדדים במכונת פסטה כל כדור בצק לעובי של 2 מ”מ (עד דרגה 6), מפדרים את דפי הסטה במעט מקמח הפולנטה למניעת הידבקות בין השלבים. משתמשים בעלי הפסטה בהתאם למתכון.
מכינים את הפסטו ג’נובסי:
- שוטפים ומייבשים היטב את עלי הבזיליקום, מעבירים אותם לקערת התרמומיקס עם פרמזן, פקורינו, שום, צנוברים, מלח ופלפל וטוחנים 20 שניות/ מהירות 7. נעזרים במרית במהלך העבודה.
- מוסיפים שמן זית וקוצצים 20 שניות/ מהירות 7. שומרים במקרר עד לשימוש.
- מרתיחים המון מים עם כף מלח בסיר גדול.
- חותכים את דפי הפסטה לרצועות בעובי של סנטימטר.
- מבשלים את רצועות הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות, מסננים, מערבבים עם רוטב הפסטו ומגישים מיד. אפשר
FEINTIP
הצעת הגשה- גררו מעל גבינת פרמז’ן איכותית