החומרים לבצק:
200 גרם קמח
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם סוכר
3 גרם (כ-3/4 כפית) מלח
1/2 כפית פלפל שחור
עלים מ-3 ענפי תימין
1 ביצה
החומרים למלית:
50 גרם גבינת קשקבל
200 גרם פטריות שמפיניון
1/2 בצל קלוף
1 שן שום קלופה
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט
החומרים לרויאל:
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 שיני שום קלופות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הקלתית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק.
- מעבדים 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט כדי שיהיה נוח לעבודה ומכניסים את הבצק למנוחה למקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- משמנים את תבנית הפאי.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לקוטר של 25-30 ס”מ ולעובי של ½ ס”מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית האפייה.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים עליו נייר אפיה/ ניילון נצמד ומשקולת (שעועית יבשה/ גרגירי חומוס). אופים אפייה עיוורת כ-15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הנייר אפייה עם המשקולת ואופים 5 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
מכינים את המלית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הקשקבל וטוחנים 6 שניות/ מהירות 8. מעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפטריות וקוצצים 10 שניות/ מהירות 6 מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל והשום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים לקערה את הפטריות, החמאה ואת יתרת החומרים ומאדים 7 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
מכינים את הרויאל:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידיפ מדפנות הקערה את השום בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 4.
מרכיבים ואופים את הקיש:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
- מניחים בקלתית האפוייה את מלית הפטריות בשכבה אחידה.
- יוצקים מעל את הרויאל באופן שווה ואופים בתנור כ-30 דקות לקבלת גוון זהוב.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-15 דקות. פורסים ומגישים חם.
FEINTIP
הגישו את הקיש פטריות וקשקבל בליווי סלט עלים מרענן. זהו בהחלט שילוב מנצח!