מרכיבים
החומרים:
1 ליטר חלב
100 מ"ל שמנת
1 מקל וניל ( או כל תבלין אחר)
8 חלמונים
140 גרם סוכר
אופן ההכנה:
- מכניסים לקלחת את השמנת, החלב ומקל הווניל/ תבלינים אותם רוצים לחלוט. מחממים את החלב לרתיחה עדינה.
- מערבבים את החלמונים עם הסוכר, בקערה ערבוב נפרדת, בעזרת מטרפה לקבלת לקצף יציב.
- מסננים את החלב מהתבלינים ומוסיפים אותו בהדרגה לקערה עם הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מחזירים את הבלילה לקלחת ומחממים בצורה איטית ובערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 82 מעלות או עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מקררים וממשיכים לפי מתכון הגלידה.