החומרים לשטרוייזל:
250 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם (½ כוס) אבקת קקאו
החומרים לקרם:
500 גרם שמנת מתוקה קרה
100 גרם (½ כוס) סוכר
70 גרם אינסטנט פודינג
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת 30%
אופן ההכנה:
מכינים את השטרוייזל:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומעבדים 10 שניות/ מהירות 7 לקבלת פירורי בצק. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית האפייה ומפוררים בידיים שלא יהיו גושים גדולים מידי. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים את הקרם:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת המתוקה, הסוכר ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4 עד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ומניחים במקרר עד לשימוש.
- משאירים את המטרפה במקומה ומכניסים לקערה את האינסטנט פודינג, הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ומקציפים 40 שניות/ מהירות 3. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים לתערובת הגבינות את הקצפת מהמקרר ומערבבים 1 דקה/ מהירות 1. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 1. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עד לשימוש.
מרכיבים את המנה:
- מניחים מעט שטרוייזל בתחתית כוסות הגשה אישיות. מזלפים מעל את קרם הגבינה ומפזרים מעל שכבת שטרוייזל נוספת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש-ארבע שעות, עד שמתייצב. מוציאים מהמקרר ומגישים קר.
FEINTIP
ניתן להמיר את אבקת הקקאו בשטרוייזל בשקדים – מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והשקדים וטוחנים 10 שניות / מהירות 10. ממשיכים כרגיל.
הגישו את המנה ועטרו אותה בפירות העונה; תותים, פירות יער או כל פרי מעניין וצבעוני.