החומרים:
החומרים לבצק:
130 גרם שמן קנולה
90 גרם מים
100 גרם משקה מוגז בטעם תפוזים (פנטה או מירינדה)
200 גרם קמח רב-תכליתי
300 גרם קמח לחם (או קמח רב-תכליתי)
1.5 כפות אבקת אפייה
החומרים למילוי:
200 גרם טחינה גולמית
100 גרם סירופ מייפל אמיתי
50 גרם סוכר חום
1 כפית קינמון
החומרים לסירופ:
150 גרם מים
150 גרם סוכר
1 כף סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ומערבבים 15 שניות/ מהירות 5. ממשכים ללוש 2 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כתפור ההפעלה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים את כל חומרי המילוי לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.5. שומרים בצד עד לשימוש.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות. מרדדים על משטח עבודה מקומח חתיכת בצק אחת למלבן בגודל 45 ס”מ על 20 ס”מ.
- מניחים רבע מכמות המילוי על גבי דף הבצק המרודד ומורחים אותו על גבי כל שטח הפנים של המלבן.
- מגלגלים כל מלבן לצורת רולדה בקוטר 4-5 ס”מ, וחותכים אותה לשושנים ברוחב של 2 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק ושאר המילוי.
- מניחים את שושני הבצק על צדן על מגשי האפייה, במרחק של 2 ס”מ האחת מהשנייה, כך שהחלק הפתוח פונה כלפי מעלה. לוחצים בעדינות ומשטחים מעט כל שושנה בעזרת קצות האצבעות.
- מעבירים את המגשים לתנור ואופים למשך 15 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים את השושנים לחלוטין.
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים וסוכר ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 4.
- מוסיפים מייפל ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
- מברישים את השושנים בסירופ החם כ-3 פעמים, מצננים ומגישים.
FEINTIP
השושנים ישמרו בכלי אטום היטב בטמפרטורת חדר עד שלושה ימים.
ניתן להקפיא את שושנים לפני האפייה ולאפות לפי הצורך.