חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

שושני חלבה וקינמון קפריסאיות

כמות: כ-40 מאפים קטנים

החומרים:

החומרים לבצק:

130 גרם שמן קנולה

90 גרם מים

100 גרם משקה מוגז בטעם תפוזים (פנטה או מירינדה)

200 גרם קמח רב-תכליתי

300 גרם קמח לחם (או קמח רב-תכליתי)

1.5 כפות אבקת אפייה

החומרים למילוי:

200 גרם טחינה גולמית

100 גרם סירופ מייפל אמיתי

50 גרם סוכר חום

1 כפית קינמון

החומרים לסירופ:

150 גרם מים

150 גרם סוכר

1 כף סירופ מייפל אמיתי

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ומערבבים 15 שניות/ מהירות 5. ממשכים ללוש 2 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כתפור ההפעלה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ושומרים בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים את כל חומרי המילוי לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.5. שומרים בצד עד לשימוש.
  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות. מרדדים על משטח עבודה מקומח חתיכת בצק אחת למלבן בגודל 45 ס”מ על 20 ס”מ.
  5. מניחים רבע מכמות המילוי על גבי דף הבצק המרודד ומורחים אותו על גבי כל שטח הפנים של המלבן.
  6. מגלגלים כל מלבן לצורת רולדה בקוטר 4-5 ס”מ, וחותכים אותה לשושנים ברוחב של 2 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק ושאר המילוי.
  7. מניחים את שושני הבצק על צדן על מגשי האפייה, במרחק של 2 ס”מ האחת מהשנייה, כך שהחלק הפתוח פונה כלפי מעלה. לוחצים בעדינות ומשטחים מעט כל שושנה בעזרת קצות האצבעות.
  8. מעבירים את המגשים לתנור ואופים למשך 15 דקות עד להזהבה קלה.
  9. מצננים את השושנים לחלוטין.
  10. מכניסים לקערת התרמומיקס מים וסוכר ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 4.
  11. מוסיפים מייפל ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
  12. מברישים את השושנים בסירופ החם כ-3 פעמים, מצננים ומגישים.

FEINTIP

השושנים ישמרו בכלי אטום היטב בטמפרטורת חדר עד שלושה ימים.
ניתן להקפיא את שושנים לפני האפייה ולאפות לפי הצורך.

מתכונים נוספים