החומרים לבסיס קארי ירוק:
20 גרם זרעי כוסברה
50 גרם שורש ג’ינג’ר טרי קלוף
5 עלי כפיר ליים
150 גרם גבעולי למון גראס (החלק התחתון הבהיר)
125 גרם פלפל צ’ילי ירוק (כולל הזרעים)
200 גרם שום קלוף
150 גרם שאלוט קלוף
20 גרם פלפל לבן טחון
20 גרם כמון טחון
60 גרם מלח
150 גרם כוסברה טריה כולל הגבעולים
100 גרם ריחן פרסי כולל הגבעולים או בזיליקום
החומרים לתבשיל דג ברוטב קארי ירוק:
4 פילטים של דג לבן ללא עור ועצמות (בורי, דניס, לברק וכו’)
150 גרם בסיס קארי ירוק
400 גרם חלב קוקוס
1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה:
מכינים את הקארי:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את זרעי הכוסברה וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10 מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הג’ינג’ר, עלי הכפיר ליים והלמון גראס וקוצצים 15 שניות/ מהירות 10. מורידים מדפנות הקערה את הירקות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וקוצצים שוב למשך 15 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתרת חומרי הבסיס לקארי ואת הכוסברה הטחונה וטוחנים למחית חלקה 2 דקות/ מהירות 7. נעזרים במרית התרמומיקס לטחינה אחידה של החומרים. מעבירים את בסיס הקארי הירוק לקערה נפרדת ושומרים בקירור עד לשימוש.
מכינים את הדג:
- מניחים את נתחי הדגים במגשי הוורומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 150 גרם בסיס קארי ירוק וחלב קוקוס. מניחים את כלי הוורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4. בסיום הבישול בודקים את מידת העשייה של הדג ומוסיפים זמן בישול לפי הצורך.
- מסירים את כלי הוורומה ומניחים את הדגים בכלי הגשה ושומרים חם. מוסיפים לרוטב הקארי שבקערת התרמומיקס את הקורנפלור ומבשלים 3 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
- יוצקים את רוטב הקארי מעל לנתחי הדג המאודים ומגישים חם.
FEINTIP
בסיס רוטב הקארי הירוק הוא חריף ונשכני ויתאים גם למנות עוף, אטריות, ירקות וטופו. בסיס רוטב קארי ירוק ישמר בקירור עד חודש ימים ועד חודשיים בהקפאה בכלי אטום.
הוסיפו 50 גרם סוכר דקלים למחית הקארי והטעם….גן עדן !