חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

תפוחים מאודים במילוי אגוזי מלך וקינמון ברוטב זביון

כמות: 12 מנות

החומרים:

החומרים תפוחים מאודים במילוי אגוזי מלך וקינמון:

120 גרם אגוזי מלך קלויים

1 כפית גדושה קינמון טחון

50 גרם סוכר

60 גרם שומן קוקוס

400 גרם מים

3 תפוחי פינק ליידי

2 כפיות תמצית וניל

החומרים לרוטב זביון:

120 גרם סוכר

6 חלמונים

60 גרם (¼ כוס) יין לבן

אופן הכנת התפוחים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזי מלך וטוחנים 5 שניות/ מהירות 4. מוציאים את האגוזים מקערת התרמומיקס ומחלקים לשתי קערות; באחת 80 גרם ובשנייה 40 גרם ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וקינמון וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10, מוסיפים שומן קוקוס ו-80 גרם אגוזי מלך ומערבבים 15 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוציאים את התערובת מקערת התרמומיקס ושומרים בצד עד לשימוש.
  3. יוצקים לקערת התרמומיקס ב-400 גרם מים.
  4. מגלענים את התפוחים וחותכים אותם לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס”מ, סה”כ 12 פרוסות.
  5. מרטיבים קלות 2 חתיכות נייר אפייה בגודל 20 ס”מ X 30 ס”מ, מועכים אותם מעט באמצעות הידיים, ומניחים על שני מגשי הורומה.
  6. מפזרים על נייר האפייה שבכל מגש 20 גרם מאגוזי מלך הקצוצים, מניחים 6 פרוסות תפוח בכל קומה מעל האגוזים, מפזרים מעל מרכז כל פרוסת תפוח מתערובת שומן הקוקוס, האגוזים והקינמון.
  7. מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  8. מגישים חם בתוספת רוטב זביון

אופן הכנת הזביון:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את כל החומרים ומבשלים 15 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 4.
  2. יוצקים מעל לתפוחים ומגישים.

מתכונים נוספים