החומרים:
החומרים לאורז:
250 גרם אורז לסושי
1260 גרם מים
החומרים לתחמיץ:
35 גרם חומץ אורז
25 גרם מירין
15 גרם סאקה
20 גרם סוכר
10 גרם מלח
אופן הכנת האורז:
- יוצקים לקערת התרמומיקס מים, מניחים את סלסלת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס ומכניסים אליה את האורז.
- סוגרים את מכסה התרמומיקס, מניחים את פקק המידה השקוף במקומו ומבשלים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מסירים את פקק המידה השקוף ממקומו על מנת לאפשר לאדים להתאדות, מניחים את הפקק חזרה במקומו ומניחים לאורז למשך 5 דקות.
- מעבירים את האורז לתבנית שטוחה ומצננים מעט.
אופן הכנת התחמיץ:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי התחמיץ ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מזלפים בעדינות את התחמיץ החם מעל האורז המבושל ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ על מנת שהתחמיץ ייספג באורז באופן אחיד.
- מצננים לטמפרטורת חדר ומתחילים במלאכת גלגול הסושי.
FEINTIP
האורז יהיה במיטבו ביום ההכנה. אם נשאר לכם אורז, הכינו ממנו יום למחרת אורז מטוגן עם זרעוני שומשום ובצל ירוק – תוספת נהדרת לארוחת הצהריים.