חומרים לאסאדו:
2 ק"ג נתח אסאדו (שפונדרה)
מיץ משני תפוזים
כף דבש
20 גרם מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את אמבט ה- SousVide ל-° 82.
2. מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה, מעסים את נתח האסאדו
בתערובת התיבול, אורזים בוואקום בשקית ייעודית יחד עם הנוזלים ומעבירים
לאמבט ה-SousVide למשך 12 שעות.
3. מוציאים את השקית ובה האסאדו מאמבט ה- SousVide, מקררים היטב במי
קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
4. לפני ההגשה פותחים את שקית הוואקום ובה האסאדו, מעבירים את הנוזלים
לקלחת ומצמצמים עד שהרוטב הופך סמיך.
5. מעבירים את נתח האסאדו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אלומיניום/ נייר אפייה
כשצד השומן פונה מעלה ומעבירים את התבנית אל התנור תחת הגריל למשך
5-10 דקות עד שבשר הופך שחום ופריך.מגישים חם יחד עם הרוטב
המצומצמם.
FEINTIP
מומלץ להגיש עם קונפי ירקות שורש בוואקום