החומרים לקציצות:
300 גרם פילה דניס (ללא עצמות ועור)
200 גרם פילה מוסר/אמנון (ללא עצמות ועור)
מיץ מ1/4 לימון
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
1 צרור פטרוזליה (רק עלים)
2-3 פרוסות לחם/חלה מאתמול ללא קשה מושרת במים כחמש דקות
2 ביצים
30 גרם שמן זית
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
החומרים לבלילה:
140 גרם קמח
70 גרם מים
1 ביצה
1/4 כפית מלח
החומרים לציפוי:
פירורי לחם יפניים- פנקו
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הקציצות:
- מכניסים לקערת ערבוב גדול הדגים. מוסיפים את מיץ הלימון ומשרים בצד כחצי שעה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל והפטרוזיליה וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את חתיכות הדגים וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5.
- סוחטים היטב את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת התרמומיקס.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. מעבירים את העיסה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה במקרר.
מכינים את הבלילה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3. מעבירים את הבלילה לצלחת עמוקה.
מכינים את הקציצות:
- מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה ומשמנים קלות את נייר האפייה.
- מחממים תנור לטמפרטור של 200 מעלות.
- מניחים את פירורי החם בצלחת עמוקה.
- לוקחים כף מתערובת הקציצות ויוצרים צורה של אצבע. טובלים את אצבעות הדג בבלילה, מנערים שאריות ומגלגלים בצלחת פירורי הפנקו.
- מניחים את האצבעות המצופות בתבנית האפייה ואופים 7-10 דקות עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב.
- מניחים בצלחת הגשה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון טרי.
FEINTIP
זוהי מנה נהדרת לילדים.
שתפו את הילדים בהכנת המנה. הכינו ביחד גם רוטב שהילדים אוהבים כמו : קטשופ, רוטב אלף האיים, מיונז או טריאקי- כל אלה הולכים מצוין עם האצבעות דג.