חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אצבעות קראנץ’ שוקולד

כמות: תבנית 20 X 25 ס"מ (35-40 אצבעות שוקולד)

החומרים לשכבת הקראנץ’:

250 גרם טחינת שקדים (או כל מחית אגוזים אחרת לטעמכם)

250 גרם שוקולד מריר איכותי

2 כוסות של קורנפלקס לא ממותק

החומרים לשכבת הגנאש:

200 גרם שוקולד מריר איכותי

200 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מכינים את השכבה התחתונה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את הטחינת שקדים והשוקולד ומבשלים  8 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.5 לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  3.  מוספים את הקורנפלקס ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 עד שהקורנפלקס נטמע באופן אחיד בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעתיים או עד ששכבת הקראנץ’ התקשתה.

מכינים את שכבת הגנאש העליונה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השמנת והשוקולד ומבשלים 7 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2.5 לקבלת גנאש אחיד.
  2. מוציאים את התבנית מהמקרר. יוצקים את הגנאש על שכבת הקראנץ’ ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 3-4 שעות נוספות על מנת שהגנאש יתמצק ויהיה נוח לחיתוך.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר. טובלים סכין חדה במים רותחים וחותכים לאצבעות ( כ- 2 ס”מ רוחב על 6 ס”מ אורך) ומגישים או שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

FEINTIP

החליפו את הקורנפלקס או שלבו כל מני סוגים של פריכים אחרים כגון: אגוזים קלויים, עדשים משוקולד, אורז תפוח ועוד.

מתכונים נוספים