חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בבקה

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק

החומרים:

החומרים לבצק:

120 גרם חלב חמים

2 כפיות שמרים יבשים

1 כף + 70 גרם סוכר

530 גרם קמח רב תכליתי

½ 1 כפיות מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

½ כפית אגוז מוסקט מגורר

4 ביצים בטמפרטורת חדר טרופות קלות

140 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

החומרים למילוי:

100 גרם סוכר

180 גרם שמנת מתוקה

קורט מלח

170 גרם שוקולד מריר קצוץ

110 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

2 כפיות תמצית וניל

החומרים לשטרויזל:

60 גרם קמח

45 גרם סוכר

½ 1 כפות קקאו

65 גרם חמאה מומסת

60 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ

החומרים להרכבת הבבקה:

חמאה לשימון

50 גרם סירופ סוכר (כמות שווה של סוכר ומים מורתחת ומקוררת)

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערה קטנה חלב, שמרים וכף סוכר ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס 70 גרם סוכר, קמח, מלח, וניל, קליפת לימון מגוררת ואגוז מוסקט ומערבבים 20 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים את תערובת החלב וביצים ולשים 2 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  4. מוסיפים 70 גרם חמאה ולשים 2 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  5. מוסיפים את יתר החמאה ולשים 3 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי עד שהבצק תופח בשליש.
  7. מפילים את נפח הבצק בעזרת האצבעות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך לילה.

אופן הכנת המילוי:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר, שמנת ומלח ומחממים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  2. מוסיפים שוקולד, ממתינים 10 שניות ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים חמאה ווניל ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.
  4. מעבירים את המילוי לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.

אופן הכנת השטרויזל:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, סוכר וקקאו ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4, דוחפים בעזרת המרית את עיסת השטרויזל מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  3. מעבירים את פירורי השטרויזל לקערה נפרדת ושומרים בצד.

אופן הרכבת הבבקה:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק לשני כדורים במשקל 500 גרם כל אחד.
  2. מרדדים כדור בצק למלבן בגודל 25*40 ס”מ, מורחים את המילוי ומשאירים 3 ס”מ בקצה הבצק הרחוק. מגלגלים מכם מעלה את הבצק לרולדה הדוקה ככל האפשר, מניחים על מגש אפייה ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.
  3. מוציאים רולדה מהמקפיא, חותכים לשניים לאורכה, קולעים לצמה את שתי הרצועות זו בזו, מקפלים את הצמה לחצי וקולעים שוב. חוזרים על הפעולות עם הרולדה השניה.
  4. מניחים בשתי תבניות אניגליש קייק נייר אפייה משומן קלות, מניחים כל אחת מהבבקות בתבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מפזרים את השטרויזל על הבבקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 35 דקות.
  7. מוציאים את הבבקות מהתנור ומברישים בסירופ סוכר קר בנדיבות.
  8. מעבירים את הבבקות לצינון על רשת.
  9. פורסים ומגישים בטמפרטורת חדר. הבבקה תהיה במיטבה יום למחרת.

מתכונים נוספים