40 סופגניות
החומרים לבצק:
7 גרם שמרים יבשים
110 גרם מים חמימים
250 גרם קמח רב תכליתי
250 גרם קמח לחם (או עוד קמח רב תכליתי)
75 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
3 ביצים L
ובנוסף:
שמן צמחי לטיגון (קנולה לדוגמה)
סוכר להגשה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קטנה שמרים ומים ומניחים 10 דקות בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את בלילת השמרים, הקמחים, סוכר, חמאה, קליפת תפוז, תמצית וניל וחלמונים ולשים 1 דקה / פונקציית לישה / סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מוסיפים 3 ביצים ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה .
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים עד שהבצק משלש את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, חותכים ומגלגלים ממנו כדורים בקוטר 3 ס"מ.
- מניחים את הכדורים מגש מרופד בנייר אפייה, משפריצים מעט מים על הכדורים, מכסים בשקית ניילון, כך שלא תיגע בכדורים, ומתפיחים כשעה נוספת או עד שהכדורים משלשים את נפחם.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון לטמפרטורה של 180 מעלות או עד שעולות בועיות קטנות.
- מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד או עד קבלת צבע שחום. מעבירים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הבומבולוני החמימות בסוכר ומגישים חם. למשקיעים, מומלץ למלא בקרם פטיסייר.