חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ביסקוטי (לשונות חתול)

כמות: 20-24 עוגיות

החומרים:

10 גרם חמאה לשימון נייר האפייה

50 גרם + 75 גרם + 65 גרם סוכר

5 ביצים מופרדות

1 כפית מחית וניל

½ כפית מיץ לימון

70 גרם + 70 גרם קמח

¼ כפית מלח

¼ כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. מרפדים 2 מגשיי אפייה בנייר אפייה, משמנים קלות בחמאה ושומרים בצד.
  3. מכניסים 50 גרם סוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד.
  4. מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס חלמונים, 75 גרם סוכר ומחית וניל ומקציפים 3 דקות/ מהירות 3. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  5. שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב התרמומיקס, מכניסים לקערה חלבונים, 65 גרם סוכר ומיץ לימון ומקציפים 5 דקות/ מהירות 3
  6. מפעילים את התרמומיקס במשך 30 שניות/ מהירות 1 ויוצקים תוך כדי עבודה את בלילת החלמונים לקערה דרך חור המכסה.
  7. מוסיפים 70 גרם קמח ומלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 1. דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס, מוסיפים 70 גרם קמח ואבקת האפייה ומערבבים 15 שניות/ מהירות 1.
  8. מעבירים את התערובת המוקצפת לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10 מ”מ, מזלפים על נייר האפייה המשומן אצבעות באורך 5 ס”מ, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
  9. מפדרים דרך מסננת דקה באבקת הסוכר את אצבעות הביסקוטי.
  10. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 3 דקות, מורידים לטמפרטורה של 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים מיד את הביסקוטי מנייר האפייה כשהן עוד חמות ומעבירים לרשת צינון. שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

מתכונים נוספים