החומרים:
10 גרם חמאה לשימון נייר האפייה
50 גרם + 75 גרם + 65 גרם סוכר
5 ביצים מופרדות
1 כפית מחית וניל
½ כפית מיץ לימון
70 גרם + 70 גרם קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מרפדים 2 מגשיי אפייה בנייר אפייה, משמנים קלות בחמאה ושומרים בצד.
- מכניסים 50 גרם סוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד.
- מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס חלמונים, 75 גרם סוכר ומחית וניל ומקציפים 3 דקות/ מהירות 3. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב התרמומיקס, מכניסים לקערה חלבונים, 65 גרם סוכר ומיץ לימון ומקציפים 5 דקות/ מהירות 3
- מפעילים את התרמומיקס במשך 30 שניות/ מהירות 1 ויוצקים תוך כדי עבודה את בלילת החלמונים לקערה דרך חור המכסה.
- מוסיפים 70 גרם קמח ומלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 1. דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס, מוסיפים 70 גרם קמח ואבקת האפייה ומערבבים 15 שניות/ מהירות 1.
- מעבירים את התערובת המוקצפת לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10 מ”מ, מזלפים על נייר האפייה המשומן אצבעות באורך 5 ס”מ, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
- מפדרים דרך מסננת דקה באבקת הסוכר את אצבעות הביסקוטי.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים 3 דקות, מורידים לטמפרטורה של 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים מיד את הביסקוטי מנייר האפייה כשהן עוד חמות ומעבירים לרשת צינון. שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.