חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בצק לעוגות שמרים

כמות: 3 תבניות אינגליש קייק

החומרים :

80 גרם חמאה רכה

250 גרם (1 כוס) חלב

60 גרם (¼ כוס + 1 כף)  סוכר

½ כפית מחית וניל

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד

500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח

12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
  4. משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
  5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ-28 ס”מ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במילוי הרצוי (כ- 250 גרם מילוי) ומעצבים את העוגות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  7. מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.

מתכונים נוספים