החומרים:
15 גרם שמרים יבשים
550 גרם קמח (עדיף קמח לפוקאצ’ה)
350 גרם מים
30 גרם שמן זית
40 גרם סוכר (אפשר גם דבש או סירופ אגבה)
10 גרם מלח
2 כפות שמן זית לשימון התבנית ופתיחת הבצק
לציפוי- שמן זית ומלח ים לפזר מלמעלה
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
- יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
- מכניסים את הפוקאצ’ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
- מוציאים מהתנור את הפוקאצ’ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
אופן ההכנה במיקסר:
- מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
- יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
- מכניסים את הפוקאצ’ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
- מוציאים מהתנוא את הפוקאצ’ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
FEINTIP
ניתן לשמור את הבצק במקפיא לאחר חלוקתו לכדורים. לפני השימוש מפשירים אותו לחלוטין במקרר.