חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

גלידה וניל

כמות: 15 מנות

מרכיבים

החומרים:

1 ליטר חלב
100 מ"ל שמנת
1 מקל וניל
8 חלמונים
140 גרם סוכר
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

  1. מחממים בקלחת את החלב, אבקת החלב, השמנת, עלי הדפנה והווניל, עד לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מטרפה עד לקצף יציב.
  3. מוסיפים בהדרגה את החלב (תוך כדי סינון התבלינים) לתוך הקערה עם הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מחזירים את כל הבלילה לקלחת בצורה איטית ובערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 82 מעלות או עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  5. מערבבים היטב, מסננים, מצננים ומעבירים למקפיא (-22°C) ל 24 שעות לפחות לפני הגשה.
    1. מוציאים מהמקפיא , טוחנים ומגישים בכלי הגשה

מתכונים נוספים